Vitkål

Vinter coleslaw

Vitkål från Aronsson Källby [Chou blanc] och Äpplen från Arne Ekblad Kivik [Pommes] – Avec 2 légumes de notre panier de la semaine dernière nous avons fait un coleslaw :  une salade de chou coupé fin avec aussi des carottes, du fenouil, une pomme, et un assaisonnement au yahourt et à la moutarde de Dijonsson.

La recette originale de Årstiderna en VO :

Vinter coleslaw

15 Min. – 4 Personer
Du behöver
½ röd spetskål eller ¼ vitkål 1 fänkål 3 morötter 2-3 dl avrunnen yoghurt 2 msk dijon senap Havssalt och malen svartpeppar Citronsaft Ev. 1 äpple och spiskummin
Så här tillagas det
Rör yoghurt med senap, salt och peppar. Smaka av med citronsaft och ev. spiskummin. Strimla kål och fänkål fint, skrubba eller skala morötterna och riv dem, samt ev. äpple på rivjärn. Blanda i dressingen och låt det hela stå och dra en stund och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera som sallad till kött och fågel, men också till fiskfrikadeller eller i en hamburgare.


A propos de ce billet